Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti bucatini w kremowym sosie z pomidorkami kokajlowymi i grillowanym kurczakiem
W garnku rozgrzać olej rzepakowy z pomidorami i bazylią , przesmażyć przekrojone na pół pomidorki koktajlowe do momentu aż zaczną puszczać sok.
Maślankę wymieszać z serkami , wlać do podsmażonych pomidorków.
Dusić kolejne 10 min. aż sos lekko zgęstnieje , doprawić suszoną bazylią , solą i świeżo mielonym pieprzem.
W między czasie pierś z kurczaka przekroić na pół wzdłuż , posmarować olejem rzepakowym z płatkami chili , oprószyć słodką i ostrą papryką oraz ziołami i solą.
Grillować na rumiano z obu stron , pokroić w paski.
Do gorącego sosu , przełożyć makaron , dokładnie wymieszać.
Spaghetti oraz pokrojonego kurczaka wyłożyć na talerze , posypać natką pietruszki , udekorować świeżymi pomidorkami koktajlowymi.