Przepis i sposób przygotowania na: Chleb pszenno-żytni z mieszaną bigą i octem jabłkowym
Kroki postępowania
Pod blaszką ustawić miseczkę z wodą na czas pieczenia.
Chleb ostudzić na kratce.
mąka pszenna | 80 g |
mąka żytnia | 40 g |
woda | 130 g |
woda ciepła | 150 g |
ocet jabłkowy | 50 |
miód płynny | 1 łyżeczka |
mąka pszenna | 350 g |
mąka żytnia | 100 g |
olej kokosowy | 1 łyżka |
sól | 10 g |
drożdże suche | 1-2 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: