Przepis i sposób przygotowania na: Curry cebulowe z dodatkiem kurczaka i ryżu
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Kroimy cebulę w kostkę, rozgrzewamy oliwę z oliwek na patelni. Gdy tłuszcz nabierze właściwej temperatury wrzucamy cebulę i dusimy do momentu zeszklenia. Następnie dodajemy kostkę Kucharek, curry, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem. Nie doprowadzamy do zrumienienia brzegów cebuli! Na wolnym ogniu doprowadzamy do miękkości cebulę.
2. W tym samym czasie gotujemy ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
3. Kurczaka kroimy w kostkę i marynujemy Przyprawą do zup i sosów w płynie Kucharek oraz pieprzem i opcjonalnie solą. Dodajemy na patelnię. Wrzucamy ziele angielskie, liście laurowe i doprowadzamy do wrzenia. Całość posypujemy szczyptą cukru dla równowagi smaku. Powstały sos podajemy z ryżem. Smacznego!