Składniki:
ZACZYN
zakwas żytni | 15 gram |
mąka pszenna typ 650 | 75 gram |
woda | 85 mililitr |
CIASTO WŁAŚCIWE
zaczyn chlebowy | całość |
mąka pszenna typ 650 | 350 gram |
mąka żytnia | 50 gram / typ 2000 |
woda | 210 mililitr |
sól | 3/4 łyżeczka |
zakwas żytni | 15 gram |
mąka pszenna typ 650 | 75 gram |
woda | 85 mililitr |
zaczyn chlebowy | całość |
mąka pszenna typ 650 | 350 gram |
mąka żytnia | 50 gram / typ 2000 |
woda | 210 mililitr |
sól | 3/4 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: