Przepis i sposób przygotowania na: Walentynkowe ciasto
Kroki postępowania
Blaszkę keksową wykładamy papierem. W jej środek wkładamy upieczony biszkopt, zawijając boki ku górze. Pozostawiamy do ostygnięcia.
Galaretki rozpuszczamy w przegotowanej wodzie (Dajemy mniej wody niż w przepisie na opakowaniu. Dzięki temu łatwiej jest później wyciąć serca).
Przestudzoną galaretkę przelewamy do 3 kubków. Pozostawiamy do zastygnięcia.
Żelatynę rozpuszczamy w około 0,5 szklanki przegotowanej wody. Pozostawiamy do przestygnięcia. Schłodzoną śmietankę ubijamy. Do ubitej dokładamy cukier, a następnie żelatynę. Dokładnie miksujemy całość.
Całość pozostawiamy do zastygnięcia na około 1 godzinę.
Gotowe ciasto dekorujemy dowolnie. Podajemy.