W ten weekend czekają na nas aż dwie imprezy z cyklu "Złote Przeboje na wakacjach". Druga impreza odbędzie się już jutro w Mielnie. Zapraszamy do wspólnej zabawy oraz grillowania.
Na koncercie pojawią się takie gwiazdy jak Kombii oraz Jacek Stachursky. Zapraszamy 9 sierpnia pod Basen Północny Marina od godz. 16.00
W niedzielę zapraszamy na grilla do Mielna. Na scenie zagrają takie gwiazdy jak PapaD, Boney M, Banda i Wanda. Zapraszamy do udziału w konkursach od godz. 16.00. Impreza odbędzie się na Stadionie Sportowym przy ul. Mickiewicza w Mielnie
Na drodze kulinarnego TIRa znajdują się jeszcze:
16.08 - Świeradów-Zdrój - Kombii, Urszula
23.08 - Giżycko - Hey i Red Lips
30.08 - Częstochowa - Bajm, Boney M
Partnerami akcji są:
Kulinarnym partnerem Prymatu podczas Złotych Przebojów na wakacjach jest KONSPOL.
Lekkie szaszłyki
Składniki (na 2 szaszłyki):
- 50 g kiełbasy krakowskiej podsuszanej Light Konspol
- 6 plasterków cukinii
- 1/4 papryki czerwonej
- 1/4 papryki żółtej
- biały pieprz
Przygotowanie:
Na wykałaczkę nabijać wędlinę, cukinię, paprykę czerwoną i żółtą. Następnie posypać białym pieprzem i grillować przez 5-6 minut. Danie można przygotować również w piekarniku, piekąc szaszłyki w temperaturze 160 stopni Celsjusza przez około 6 minut.
Kaloryczność: 64 kcal
Białko: 11 g
Tłuszcz: 0 g
Węglowodany: 5 g
Przepis pochodzi z książki Jacka Bilczyńskiego "FIT od kuchni. Jedz na zdrowie!".
Partnerem akcji jest również firma Konspol.