Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Chłodnik białoruski

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczaw
40 dkg
Szczypiorek cienki
1 pęczek
koperek
1 pęczek
utarty chrzan
1 łyżka
masło
1 łyżka
cukier
1 łyżeczka
sól
do smaku
Sklep Prymat
ogórki
3 sztuki
jajko ugotowane na twardo
3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik białoruski

Szczaw umyć, obrać szypułki i udusić w łyżce masła, gdy będzie miękki przetrzeć przez sito. Ogórki obrać i pokroić w kostkę, szczypiorek i koperek drobno posiekać. Jajka obrać, przekroić, żółtka wyjąć i utrzeć z chrzanem, białka drobno posiekać. Wszystko włożyć do garnka, zalać zimnym kwasem chlebowym i posolić. Pozostawić w chłodnym miejscu na co najmniej godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 27.06.2011 10:58
fajny przepis
RenataZ-et 12.12.2010 11:05
Ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak