Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jajecznica z bekonem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bekon
6 plasterków
jajko
4 szt
kwaśna śmietana
4 łyżki
sól
1/4 łyżeczki
Sklep Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
do smaku
szczypiorek
2 łyżki
pomidor
1 mały
ziarenka sezamu
trochę

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z bekonem

Plasterki bekonu podsmażyć na chrupko i położyc na oddzielny talerz. Ziarenka sezamu podsmażyć na pozostałym tłuszczu i przecedzić przez drobne sitko. Jajka,śmietanę i sól dokładnie wymieszć. Dodać też gałkę muszkatołową. Wlać na patelnię, której używaliśmy wcześniej i smażyć na małym ogniu mieszając od czasu do czasu. Zdjąć z ognia gdy jajka się zetną. Jajecznicę obłożyć bekonem, posypać szczypiorkiem i sezamem oraz przybrać kawałkami pomidora.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak