Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pieczarkami
Jajka faszerowane pieczarkami to smaczne i proste danie, które może być idealnym uzupełnieniem menu na Wielkanoc. Oczywiście nie tylko pieczarki nadają się jako nadzienie. Do przygotowania jajek faszerowanych na Wielkanoc można użyć awokado, łososia, zielonej cebulki, a nawet ulubionej szynki.
1. Ugotowane jajka kroimy na połówki, wyjmujemy żółtka i przekładamy je do miski.
2. Na patelni na maśle smażymy obrane i pokrojone w małą kostkę pieczarki z pokrojoną cebulą i czosnkiem, doprawiając całość przyprawą Kucharek Smak Natury.
3. Tak przygotowane ostudzone pieczarki dodajemy do żółtek. Do miski dodajemy też posiekaną natkę pietruszki, posiekane kapary i majonez.
4. Całość dokładnie mieszamy i ponownie doprawiamy przyprawą Kucharek Smak Natury.
5. Tak przygotowanym farszem napełniamy białka i układamy na półmisku z rzeżuchą.