Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Doradca Smaku V: Polanowe fish and chips, odc. 34

Kojarzy nam się głównie z Wielką Brytanią, ale amatorów smażonej ryby w panierce, podanej z chrupiącymi frytkami, znajdziemy na całym świecie.

Kojarzy nam się głównie z Wielką Brytanią, ale amatorów smażonej ryby w panierce, podanej z chrupiącymi frytkami, znajdziemy na całym świecie. Nic dziwnego, że danie to stało się popularne wśród wielu narodowości - jest szybkie w przygotowaniu, można zjeść je w biegu i, co najważniejsze, jest niezwykle smaczne. 

 

Składniki:
10 małych, młodych ziemniaków
1 łyżka miodu wielokwiatowego
Kilka łyżek oleju sezamowo-rzepakowego
Olej rzepakowy do smażenia

Sos:
1 świeży ogórek
1 zielone jabłko
2 żółtka jajka
2 łyżki Musztardy francuskiej Prymat
1 łyżka octu jabłkowego
½ małej białej cebuli

Ryba:
200 g mąki pszennej
1 łyżeczka sody oczyszczonej
150 ml piwa
100 ml zimnej wody
3 białka jajka
2 filety z dorsza bez skóry

Do smaku: Estragon, Przyprawa do ziemniaków, Sól morska, Pieprz czarny Prymat


Sposób przygotowania znajdziecie TUTAJ.

bietka 02.11.2016 09:05
to jedzonko jest na pewno bardzo smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak