Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Doradca Smaku V: Ziemniaki zapiekane z kabanosem i papryką, odc. 18

W polskiej kuchni jest taki przysmak, który można jeść zarówno z kotletem schabowym jak i żeberkami. Oczywiście, mowa o ziemniakach! Dziś Andrzej Polan zaprezentował je w nieco innym wydaniu i podał z kabanosami.

W polskiej kuchni jest takie przysmak, który można jeść zarówno z kotletem schabowym jak i żeberkami. Oczywiście, mowa o ziemniakach! Dziś Andrzej Polan zaprezentował je w nieco innym wydaniu i podał z kabanosami. 

 

Składniki:

15 średniej wielkości ziemniaków
Krem chrzanowy Smak
1 cebula
1 czerwona papryka
200 g kabanosów
200 g sera twardego dojrzewającego (np. bursztyn, parmezan, gran padana)
1 łyżka majonezu
Pęczek natki pietruszki
Olej rzepakowy do smażenia

Do smaku: Przyprawa do ziemniaków, Gałka muszkatołowa mielona

Sposób przygotowania znajdziecie TUTAJ.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak