Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Doradca Smaku VI: Pieczone pierogi z wołowiną i dynią, odc. 11

Ruskie, z jagodami, z truskawkami, kapustą i grzybami albo z mięsem. Polacy po prostu uwielbiają pierogi - niezależnie od tego czy serwujemy je na słodko, czy wytrawnie.

Ruskie, z jagodami, z truskawkami, kapustą i grzybami albo z mięsem. Polacy po prostu uwielbiają pierogi - niezależnie od tego czy serwujemy je na słodko, czy wytrawnie. Najczęściej gotujemy je lub smażymy, ale Andrzej Polan postanowił połączyć klasykę z nowoczesnością i przygotował pieczone pierogi faszerowane mięsem wołowym i... żurawiną. 

 

Składniki:
300 g mąki pszennej                                                                                           
200 g masła
250 g tłustego twarogu
1 jajko
Do smaku: Zioła prowansalskie suszone, Sól morska Prymat

400 g mięsa wołowego ugotowanego 
2 cebule                                                                
400 g dyni obranej i pokrojonej w kostkę
2 garście jarmużu oczyszczonego z unerwień
60 g żurawiny suszonej
1 łyżka miodu                                                                                      
100 ml śmietanki 18%
Chrzan tarty Smak
Musztarda francuska Prymat
Szczypiorek do posypania
Olej do smażenia
Do smaku: Przyprawa do wołowiny, Pieprz czarny Prymat

 

Sposób przygotowania potrawy znajdziecie TUTAJ.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak