Sałatki są nie tylko lekkie, ale to również samo zdrowie na talerzu. Im mniej przetworzone produkty, tym lepiej, dlatego wszelkiego rodzaju warzywa i owoce w sałatkach mają najwięcej zdrowych składników. Dodatek tłuszczu w sosie sałatkowym pozwoli nam lepiej przyswoić część witamin.
Składniki dla 4 osób:
Ocet winny do gotowania jajek
4 jajka
100 g bekonu w plastrach
1 gruszka
Sok z cytryny
1 opakowanie rukoli
100 g sera pleśniowego
1 bagietka czosnkowa
½ pęczka szczypiorku
Pestki dyni
Goździki Prymat
Cynamon mielony Prymat
Pieprz czarny Prymat
Sos włoski:
1 opakowanie Sosu włoskiego Prymat
1 łyżka lipowego
1 łyżka syropu z pędów sosny
4 łyżki oliwy z oliwek
Sok z cytryny do smaku