Wieprzowinę można przygotować na wiele sposobów - w panierce w formie nuggetsów, w korzennej marynacie, albo na słodko w miodzie. Podana z papryką, szczypiorem i orzechami prażonymi, oraz odpowiednio doprawiona zasmakuje miłośnikom kuchni azjatyckiej.
Składniki dla 4 osób:
600 g polędwiczek wieprzowych
1 czerwona cebula
1 czerwona papryka
2 mini sałaty rzymskie
3 ząbki czosnku
1 płaska łyżeczka Papryki ostrej mielonej Prymat
1 łyżeczka Imbiru mielonego Prymat
½ szklanki prażonych orzeszków ziemnych
1 pęczek szczypiorku
Sok z cytryny do smaku
250 ml Rosołu z kury Kucharek
1 małe opakowanie kiełków słonecznika
Sól morska Prymat
Pieprz czarny Prymat
Olej rzepakowy
Marynata:
½ szklanki oleju rzepakowego
2 łyżki miodu
1 łyżka Musztardy rosyjskiej Prymat
2 łyżki Przyprawy do mięs Prymat