♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
KOSTKA STRACIATELLA Z TRUSKAWKAMI.
Składniki:
mascarpone 250 gram
cukier puder 100 gram
sok z cytryny 2 łyżki
żelatyna deserowa 1 opakowanie
czekolada gorzka 50 gram
serek z wiaderka 500 gram
oraz:
herbatniki czekoladowe
galaretka truskawkowa
truskawki
Sposób przyrządzenia :
Truskawki umyć i pokroić w dużą kostkę .
Galaretkę rozpuścić w 450 ml. wrzącej wody, następnie schłodzić .
Do zimnej galaretki dodać truskawki.
Serek z wiaderka przełożyć do miski dodać mascarpone , cukier ,sok z cytryny , zmiksować ,następnie dolać żelatynę ( przygotowaną w/g przepisu na opakowaniu), energicznie wymieszać . Czekoladę posiekać ,dodać do masy, wymieszać .
Formę ( kwadratowa ) wyłożyć folią spożywcza , dno wypełnić herbatnikami, wlać masę i schłodzić .
Jak masa stężeje , delikatnie wlać galaretkę z owocami.
Ponownie schłodzić .
SMACZNEGO ♥♥♥♥♥♥♥