Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

BROKUŁY

BROKUŁ zielone warzywo należące do rodziny kapustowatych.Zawiera przeciwutleniacze które neutralizują wolne rodniki, mogące przyczynić się do rozwoju nowotworów.Zdrowy dodatek do zup, drugich dań ,najsmaczniejszy to ugotowany i polany masłem.

 

Gotowany brokuł wydziela nieprzyjemny zapach ,wystarczy dodać  kromkę czerstwego pieczywa, aby zneutralizować przykry zapach.

BROKUŁY

U mnie w kuchni brokuł to częste warzywo, bardzo często faszeruję mięsa tym zdrowym warzywem, dziś zrobiłam ROLADKI Z PIERSI KURCZAKA FASZEROWANIE KURKAMI I BROKUŁEM.

składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka około 600 gram

przyprawa do kurczaka 2 łyżeczki

 

oraz:

 

brokuł

kurki 100 gram

sól i pieprz do smaku

masło

cebula białą 1 sztuka

 

 do panierowania:

 

bułka tarta

jajko

 oraz: olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Pierś myję osuszam, kroję na kotlety, ubijam, oprószam przyprawą.

Cebulę kroję w drobną kosteczkę i podsmażam na maśle ,następnie dodaję kurki ( wcześniej dokładnie umyte).

Duszę około 12 minut.

Brokuła rozdrabniam na mniejsze różyczki.Wodę zagotować ,dodać brokuła ( oraz czerstwe pieczywo).

Gotować al dente,następnie odcedzić .

Mięso faszeruję porcją kurek i różyczkami brokuła,zwijam w roladkę ,obtaczam w rozbełtanym jajku i obtaczam w bułce tartej.

Na patelni rozgrzewam tłuszcz.

Smażę na złoty kolor.

BROKUŁY

 

 

 

 

 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak