Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciasto dyniowo - marchewkowe

Dziś ciasto dyniowo - marchewkowe ale z dodatkami.

 

Dziś ciasto dyniowo - marchewkowe ale z dodatkami.

 

Tymi dodatkami są suszone daktyle, jagody goji i suszone zielone mango.

 

Ciacho wyszło wilgotne, puszyste i smaczne.

 

Może się skusicie ?

 

 

Ciasto dyniowo - marchewkowe

 

Ciasto dyniowo - marchewkowe

 

200 g dyni

 

1 spora marchewka

 

1 garść daktyli suszonych

 

1 garść suszonego zielonego mango

 

1 garść jagód goji

 

2 szk mąki pszennej typ 500

 

1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

1 łyżeczka sody oczyszczonej

 

1 łyżeczka cynamonu

 

1 szczypta soli

 

4 jajka

 

1 szk oleju rzepakowego

 

 

 

cukier puder

 

 

 

Mąkę wymieszać z solą, proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem.

 

Daktyle, jagody goji i mango rozdrobnić w rozdrabniaczu.

 

Dynię i marchewkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.

 

W drugim naczyniu ubić jajka z cukrem a potem wlewać małymi porcjami olej cały czas ubijajaąc.

 

Gdy ojej połączy się z masą jajeczną dodawać mieszaninę mąki i wymieszać ciasto.

 

Na koniec dodać rozdrobnione składniki i starte warzywa, wymieszać.

 

Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć do niej ciasto.

 

Piec około godziny do suchego patyczka w temperaturze 180 stopni.

 

Po upieczeniu ciasto wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem.
 
Ciasto dyniowo - marchewkowe

 

 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak