Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Cukinia czy kabaczek ?

Cukinia czy kabaczek ? warzywo czym młodsze tym smaczniejsze, podawana na ciepło w postaci bigosu, zupy, faszerowana mięsem mielonym, na zimno dodawana da sałatek i surówek. Na słodko w ciastach i placuszkach.

 

 

 ♣♣♣♣♣♣♣  Cukinia nadziewana mięsem mielonym i dzikim ryżem  ♣♣♣♣♣♣♣

 

 

 

 

cukinia zielona 2 sztuki o długości około 25 cm.
mięso mielone 300 gram
ryż dziki 50 gram
natka pietruszki
gałka muszkatołowa 1 łyżeczka
kurkuma 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku
ser żółty

 

 

Sposób przygotowania:

 

  • Ryż ugotuj na sypko.
  •  Cukinię obierz, przedziel na pół, wydrąż gniazdo nasienne.
  •  Mięso mielone dopraw przyprawami, dodaj ugotowany ryż .
  • Nadziewaj cukinię, posyp startym serem.
  •  Przełóż do naczynia żaroodpornego, zapiekaj w piekarniku około 1 godzinę w 180 stopniach.
  • Podawaj na ciepło.Cukinia czy kabaczek ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak