Cynamonowe naleśniki z jabłkami
Składniki na naleśniki :
- mąka pszenna 2 szklanki
- mleko 3,2% 1 1/2 szklanki
- sól szczypta
- olej roślinny 5 łyżek
- proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
- cynamon Prymat 1 1/2 łyżki
- cukier kryształ niepełna szklanki
Składniki 2 :
- jabłka 1 kg
- cynamon Prymat 1 łyżka
- woda 20 ml
Wykonanie :
Wykonanie naleśników bez jajek
Składniki na naleśniki dajemy do misy robota i miksujemy. Gotową masę dajemy na rozgrzaną patelnie i smażymy z każdej strony na złoty kolor .
Obrane i pokrojone jabłka dajemy na rozgrzaną patelnie , dodajemy cynamon i mieszamy całość. Całość smażymy do miękkości jabłek.
Na naleśniki dajemy jabłka i składamy na pół . Posypujemy wierzch cynamonem.