Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Domowy jabłecznik

  Domowy jabłecznik Składnik na ciasto : • mąka pszenna 3 szklanki• margaryna 1• żółtka 4• proszek do pieczenia 1/2 małej łyżeczki• cukier puder 1/2 szklanki• jabłka 1 kg Pianka : • białka 4• cukier puder 1/2 szklanki• kakao 1 duża łyżka Wykonanie : Składniki na ciasto połączyć i zagnieść ciasto kruche. Ciasto dzielimy na 2 połówki.Formę do pieczenia posmarować i wyłożyć ciasto na dno foremki. Na ciasto dajemy obrane i pokrojone jabłka w m

 

Domowy jabłecznik

Domowy jabłecznik

Składnik na ciasto :

• mąka pszenna 3 szklanki
• margaryna 1
• żółtka 4
• proszek do pieczenia 1/2 małej łyżeczki
• cukier puder 1/2 szklanki
• jabłka 1 kg

Pianka :

• białka 4
• cukier puder 1/2 szklanki
• kakao 1 duża łyżka

Wykonanie :

Składniki na ciasto połączyć i zagnieść ciasto kruche. Ciasto dzielimy na 2 połówki.
Formę do pieczenia posmarować i wyłożyć ciasto na dno foremki. Na ciasto dajemy obrane i pokrojone jabłka w mniejsze ćwiartki.

Wykonanie pianki :

Białka ubijamy z cukrem pudrem i kakao. Gotową pianę wylać na jabłka. Na piankę dajemy drugą część startego ciasta . Gotowe ciasto wstawiamy do piekarnika naokoło 30 - 35 minut w temperaturze 160 stopni.

 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak