Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Doradca Smaku II, odc. 28: Sałatka z ryżem jak u Mamy

Sałatka z ryżem i tuńczykiem doskonale sprawdzi się zarówno w roli karnawałowej przekąski, jak i sycącego dania obiadowego.

Sałatka z ryżem i tuńczykiem doskonale sprawdzi się zarówno w roli karnawałowej przekąski, jak i sycącego dania obiadowego.

Doradca Smaku 26.02.2014 11:57
@Anonim Czas pieczenia można wydłużyć, jeżeli lubimy ciasta bardziej wypieczone. Wszystko zależy od tego czy chcemy bardziej wilgotne czy suche ciasto. Ono opadnie po upieczeniu tak jak każde ciasto po wyjęciu z piekarnika, np.: podobnie zachowuje się polski sernik, biszkopt czy ciasto francuskie. To jest normalna reakcja, ale nie ma to znaczenia dla smaku, np. suffle po wyjęciu z piekarnika jest mocno wyrośnięte i po kilku chwilach po wyjęciu z piekarnika opada. Czas pieczenia ciasta podany w przepisie jest prawidłowy. Jest to autorski przepis Michaela Morana, lecz oczywiście każdy może go zmodyfikować wg. własnych upodobań. Czas pieczenia podany jest dla termoobiegu.
22.02.2014 15:00
Witam, czy To normalne, że po podanym czasie pieczenia, ciasto jest upieczone jedynie na zewnątrz a wewnątrz pozostaje płynna masa ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak