Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Doradca Smaku IV: Afrykański sposób na główkę kapusty, odc. 11

Kotlet schabowy podawany z zasmażaną kapustą to jedno z ulubionych przez Polaków dań. Kulinarnych wariacji na wykorzystanie białej kapusty i schabu bez kości jednak nie brakuje. Andrzej Polan zdradza Afrykański sposób na główkę kapusty.

Kotlet schabowy podawany z zasmażaną kapustą to jedno z ulubionych przez Polaków dań. Kulinarnych wariacji na wykorzystanie białej kapusty i schabu bez kości jednak nie brakuje. Andrzej Polan zdradza Afrykański sposób na główkę kapusty. Będzie ciekawie, smacznie i niepowtarzalnie. 

 

Składniki: 

4 plastry schabu bez kości
¼ główki białej kapusty
1 cebula
3 ziemniaki
5 g cukru kryształu
2 łyżki masła klarowanego
Olej rzepakowy
Do smaku: Goździki całe, Kminek cały, Kurkuma mielona, Chili pieprz cayenne, Sól morska, Pieprz czarny Prymat

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak