Ryba zawinięta w plaster boczku bądź szynki to w kuchni połączenie spotykane coraz częściej, lecz wciąż jeszcze uchodzące za nieco ekstrawaganckie i odważne. Dzisiejsze danie zaskoczy jeszcze kilkoma interesującymi elementami – konfiturą pomidorową oraz sałatką z dyni, soczewicy oraz pomarańczy. Koniecznie wypróbujcie przepis od Doradcy Smaku.
Składniki:
400 g polędwicy z dorsza
6 plastrów boczku wędzonego
Olej rzepakowy
Do smaku: Sól morska, Pieprz czarny Prymat
Konfitura pomidorowa:
3 łyżki passaty pomidorowej
Kilka kropli octu jabłkowego
Kurkuma Prymat
Sól morska, Pieprz czarny Prymat
Sałatka:
200 g dyni
1 puszka soczewicy brązowej
Przyprawa do dań z fasoli Prymat
Oregano Prymat
1 pomarańcza
Sól morska, Pieprz czarny Prymat