Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Doradca Smaku IV: Bigos z boczniaków, odc. 20

Jak często w Waszych kuchniach i na talerzach pojawiają się boczniaki? Warto wykorzystywać ten produkt, gdyż jest niezwykle smaczny.

Jak często w Waszych kuchniach i na talerzach pojawiają się boczniaki? Warto wykorzystywać ten produkt, gdyż jest niezwykle smaczny. Najlepsze potrawy powstają z boczniaków małych i średnich, dlatego użycie takich polecamy także do przygotowania dzisiejszego bigosu. Ta potrawa dowodzi, że bigos można przygotować z czasem nawet bardzo nieoczywistych składników.

Składniki:
400 g fileta z dorsza bez skóry
250 g boczniaków
3 cebule
2 łyżki koncentratu pomidorowego
Kilka Liści laurowych Prymat
Kilka ziaren Ziela angielskiego całego Prymat
Do smaku: Kminek mielony, Majeranek otarty, Cząber, Sól morska, Pieprz kolorowy Prymat
Olej rzepakowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak