Wraz z nadejściem wiosny naturalnie mamy ochotę na coś lżejszego i kolorowego. Dlatego też dzisiejsza propozycja to pyszna francuska tarta z dodatkiem łososia, pieczarek, pomidorów suszonych oraz czarnych oliwek. W prosty i szybki sposób na naszym talerzu zagości śródziemnomorski klimat, do którego będziemy chcieli powracać.
2 pomidory polskie
Zioła prowansalskie Prymat
140 g pieczarek
30 g masła
200 g filetu łososia
150 ml mleka
100 ml śmietany 30 %
4 jajka
50 g sera żółtego typu edam
Oliwki czarne Smak
Pomidory suszone Smak
Olej rzepakowy
1/2 pęczka szczypiorku i koperku
Do smaku: Sól morska, Pieprz kolorowy Prymat
Ciasto
400 g mąki pszennej
200 g masła
4 jajka
Przyprawa do pizzy Prymat