Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Doradca Smaku IV: Gruszki w szynce z serem pleśniowym, odc. 37

Gruszki najlepsze są jesienią. Jednak te dostępne przez cały rok również można wykorzystać, m.in. do przygotowania prostej i finezyjnej przekąski. Połączenie sera pleśniowego i szynki dojrzewającej da genialny smak!

Gruszki najlepsze są jesienią. Jednak te dostępne przez cały rok również można wykorzystać, m.in. do przygotowania prostej i finezyjnej przekąski. Połączenie sera pleśniowego i szynki dojrzewającej da genialny smak!

Składniki:
4 twarde gruszki
1 cytryna
100 ml białego wytrawnego wina
200 g sera z niebieską pleśnią
12 plastrów szynki dojrzewającej
4 łyżeczki miodu wielokwiatowego
Do smaku: Przyprawa do grzanego wina i piwa, Pieprz czarny ziarnisty, Liść laurowy Prymat

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak