Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Doradca Smaku IV: Parzony łosoś z zieloną sałatką, odc. 27

Sałatki to prawdziwy temat rzeka. Można przygotować je z rozmaitych składników, dowolnie komponować i co w kuchni najważniejsze – eksperymentować i poszukiwać coraz to lepszych smaków.

Sałatki to prawdziwy temat rzeka. Można przygotować je z rozmaitych składników, dowolnie komponować i co w kuchni najważniejsze – eksperymentować i poszukiwać coraz to lepszych smaków. Tak z pewnością jest w przypadku tej sałatki z łosiem w roli głównej, chrupiącym ogórkiem i zwieńczającym charakter posiłku – sosem. Poznajcie nasz pomysł na szybką i lekką sałatkę! 

 

Składniki:
800 g filetu z łososia
Kilka gałązek koperku
Kilka gałązek bazylii
1 op. Natki pietruszki suszonej Prymat
Do smaku: Ziele angielskie całe, Liść laurowy, Liść lubczyku, Imbir mielony, Sól morska, Pieprz kolorowy, Pieprz czarny Prymat

Sałatka:
1 świeży ogórek
2 awokado
Kilka Cebulek perłowych Smak
1 cebula dymka ze szczypiorem
1 cytryna

Sos:
150 g jogurtu naturalnego gęstego
Ocet winny biały
1 łyżka majonezu

Inga62 19.04.2016 11:16
Wczoraj przygotowałam łososia,rzeczywiście wyszedł pyszny,soczysty,delikatny -polecam przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak