Sałatki to prawdziwy temat rzeka. Można przygotować je z rozmaitych składników, dowolnie komponować i co w kuchni najważniejsze – eksperymentować i poszukiwać coraz to lepszych smaków. Tak z pewnością jest w przypadku tej sałatki z łosiem w roli głównej, chrupiącym ogórkiem i zwieńczającym charakter posiłku – sosem. Poznajcie nasz pomysł na szybką i lekką sałatkę!
Składniki:
800 g filetu z łososia
Kilka gałązek koperku
Kilka gałązek bazylii
1 op. Natki pietruszki suszonej Prymat
Do smaku: Ziele angielskie całe, Liść laurowy, Liść lubczyku, Imbir mielony, Sól morska, Pieprz kolorowy, Pieprz czarny Prymat
Sałatka:
1 świeży ogórek
2 awokado
Kilka Cebulek perłowych Smak
1 cebula dymka ze szczypiorem
1 cytryna
Sos:
150 g jogurtu naturalnego gęstego
Ocet winny biały
1 łyżka majonezu