Macie przed sobą piękny filet z łososia i nie wiecie jak go przygotować? To mięso o bardzo określonym i intensywnym smaku, dlatego uważnie uzupełniajmy je innymi dodatkami. Wyjątkowo pasuje do niego pieprz cytrynowy oraz pikle. W arkana przyrządzania smakowitych dań z łososia wprowadzi Was dzisiaj Doradca Smaku.
400 g filetu z łososia ze skórą
100 ml śmietany 30%
Pieprz cytrynowy Prymat
Do smaku: Sól morska, Pieprz czarny Prymat
Sałatka
Kilka Patisonów Smak
1 słoik Ogóreczków konserwowych Smak
1 słoik Cebulki perłowej Smak
1 czerwona papryka
1 zielone jabłko
Sos
2 garści młodego szpinaku
1 pęczek natki pietruszki
2 pęczki świeżego koperku
Musztarda chrzanowa Prymat
Olej rzepakowy