Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Doradca Smaku IV: Roladki z pstrąga w sosie porowym, odc. 28

W polskiej kuchni ryb jemy stosunkowo mało, a jeśli już to najbardziej lubimy pstrąga i łososia. Jeśli pstrąg, to najlepiej zapiekany z warzywami, albo po prostu z pietruszką i masłem.

W polskiej kuchni ryb jemy stosunkowo mało, a jeśli już to najbardziej lubimy pstrąga i łososia. Jeśli pstrąg, to najlepiej zapiekany z warzywami, albo po prostu z pietruszką i masłem. Pstrąg ma delikatny smak, który przełamany słodyczą rodzynek i intensywnym smakiem kaparów będzie smakował wyśmienicie. Musztarda doda nutki pikanterii. 

Roladki z pstrąga w sosie porowym:

3 filety z pstrąga
6 plastrów wędzonego surowego boczku
2 łyżki kaparów Smak
2 łyżki rodzynek
Musztarda sarepska Prymat
Pieprz cytrynowy Prymat
Natka pietruszki Prymat
3 łyżeczki masła
Olej rzepakowy

Sos porowy:
1 por
1 cebula
50 ml białego wytrawnego wina
100 ml śmietany 30%
Sól morska Prymat
Pieprz czarny Prymat

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak