W polskiej kuchni ryb jemy stosunkowo mało, a jeśli już to najbardziej lubimy pstrąga i łososia. Jeśli pstrąg, to najlepiej zapiekany z warzywami, albo po prostu z pietruszką i masłem. Pstrąg ma delikatny smak, który przełamany słodyczą rodzynek i intensywnym smakiem kaparów będzie smakował wyśmienicie. Musztarda doda nutki pikanterii.
Roladki z pstrąga w sosie porowym:
3 filety z pstrąga
6 plastrów wędzonego surowego boczku
2 łyżki kaparów Smak
2 łyżki rodzynek
Musztarda sarepska Prymat
Pieprz cytrynowy Prymat
Natka pietruszki Prymat
3 łyżeczki masła
Olej rzepakowy
Sos porowy:
1 por
1 cebula
50 ml białego wytrawnego wina
100 ml śmietany 30%
Sól morska Prymat
Pieprz czarny Prymat