Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Doradca Smaku IV: Schab duszony w jabłkach i musztardzie, odc. 14

Kolejna propozycja od Doradcy Smaku to idealny na Święta Wielkanocne, a także na niedzielę schab duszony w kompozycji dodatków. Zamiast kupować w sklepie, warto zdecydować się na samodzielne upieczenie schabu.

Kolejna propozycja od Doradcy Smaku to idealny na Święta Wielkanocne, a także na niedzielę schab duszony w kompozycji dodatków. Zamiast kupować w sklepie, warto zdecydować się na samodzielne upieczenie schabu. Soczyste i aromatyczne mięso w połączeniu z subtelną w smaku musztardą delikatesową oraz słodko-kwaśnym karmelizowanym jabłkiem to danie, które na pewno będzie królowało na świątecznym stole. 

Zalety domowego wypieku mięs są oczywiste. Poza względami ekonomicznymi liczą się przede wszystkim walory smakowe takich wyrobów. Mamy kontrolę nad całym procesem przyrządzania mięsa oraz każdym jego dodatkiem. Ta wersja pieczonego schabu jest klasyczna, gdyż stawia na znane połączenia i pasujące do schabu – musztardę oraz jabłko. Znajdzie się tutaj jednak wiele inspirujących i orzeźwiających elementów wprost od Doradcy Smaku. Jeśli jeszcze nie macie pomysłu, jaką odsłonę schabu zaprezentujecie swojej rodzinie na Święta, być może warto zdecydować się na tę wersję. 

Składniki: 
1 kg schabu bez kości
2 cebule
Rozmaryn Prymat
Kminek cały Prymat 
Kolendra cała Prymat
Oregano Prymat 
1 łyżka brązowego cukru
250 ml soku jabłkowego
2 gałązki selera naciowego
4 jabłka
Musztarda delikatesowa Prymat 
1 łyżka masła
2 łyżki miodu wielokwiatowego
Ziele angielskie mielone Prymat
Oliwki zielone Smak
Olej rzepakowy
Do smaku: Sól morska Prymat

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak