Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Doradca Smaku IV: Sernik z dynią i ricottą, odc.29

Czy sernik zawsze musi być na słodko z rodzynkami i skórką pomarańczową? Otóż nie! Dzisiaj to udowodnimy i przygotujemy sernik wytrawny.

Czy sernik zawsze musi być na słodko z rodzynkami i skórką pomarańczową? Otóż nie! Dzisiaj to udowodnimy i przygotujemy sernik wytrawny. W sernikach na słodko pojawiają się bakalie, u nas natomiast takim dodatkiem będzie ser brie pokrojony w drobną kostkę. 

Sernik z dynią i ricottą:

100 g miękkiego masła
4 jajka
250 g sera ricotta
240 g purée z dyni
240 g sera camembert
1 szalotka
125 g mrożonych borowików
Masło klarowane do smażenia
Imbir mielony Prymat
Tymianek Prymat
Rozmaryn Prymat
Sól morska Prymat
Pieprz kolorowy Prymat

Spód:

100 g słonych krakersów
20 g klarowanego masła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak