Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Doradca Smaku IV: Strudel z białej kiełbasy, odc. 15

Czy strudle można robić jedynie ze słodkim nadzieniem? I czy najlepsze powstają jedynie w ojczyźnie tego przysmaku – Austrii?

Czy strudle można robić jedynie ze słodkim nadzieniem? I czy najlepsze powstają jedynie w ojczyźnie tego przysmaku – Austrii? Dzisiaj Doradca Smaku udowodni, że wspaniale wyglądający i jeszcze lepiej smakujący strudel z nadzieniem bardzo… polskim przygotować możemy także w naszych kuchniach.

Składniki: 
300 g białej surowej kiełbasy 
1 mała cebula
Majeranek otarty Prymat
Kminek mielony Prymat
2 łyżki Jabłka prażonego Smak
Pęczek natki pietruszki
1 op. ciasta francuskiego
1 jajko
4 łyżki mleka
Olej rzepakowy
Do smaku: Sól morska, Pieprz czarny Prymat

Musztarda porzeczkowa:
1 łyżka miodu wielokwiatowego
20 g czarnych porzeczek (mogą być mrożone)
Musztarda rosyjska Prymat

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak