Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Doradca Smaku IV: Zupa fasolowa z papryką, odc. 35

Dzisiaj obiecuję Wam powrót do smaków dzieciństwa i pysznej kuchni bazującej na polskiej tradycji. Główną bohaterką jest tutaj fasola Jaś z dodatkiem aromatycznej kiełbasy krakowskiej suchej.

Dzisiaj obiecuję Wam powrót do smaków dzieciństwa i pysznej kuchni bazującej na polskiej tradycji. Główną bohaterką jest tutaj fasola Jaś z dodatkiem aromatycznej kiełbasy krakowskiej suchej. Nieco awangardy wprowadzi dodatek serka mascarpone, który w połączeniu ze śmietaną zapewni kremową, aksamitną konsystencję. 

 

Składniki:
500 g fasoli Jaś
1,5 l Rosołu z kury Kucharek
100 ml śmietany 30%
2 łyżki serka mascarpone
1 cytryna
10 plastrów kiełbasy krakowskiej suchej
1 papryka czerwona
Pęczek natki pietruszki
Do smaku: Kminek mielony, Przyprawa do dań z fasoli, Cząber, Sól morska, Pieprz czarny Prymat

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak