Kuchnia polska obfituje w wiele tradycyjnych przepisów - znowu wraca również moda na podroby. Andrzej Polan proponuje przepis na zupę z żołądków, ale inaczej - żołądki najczęściej podaje się z chlebem, nasz Doradca Smaku rekomenduje zupę... podaną z puree ziemniaczanym! Czy też uważacie, że takie połączenie pasuje do podrobów?
Składniki:
300 g żołądków drobiowych
2 l Rosołu drobiowego z włoszczyzną Kucharek
1 mały korzeń selera
1 korzeń pietruszki
1 duża marchew
Liść laurowy Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Imbir mielony Prymat
Majeranek otarty Prymat
Do smaku: Sól morska, Pieprz czarny Prymat
Olej rzepakowy
Purée ziemniaczane:
3 ugotowane ziemniaki
2 łyżki chrzanu śmietankowego
2-3 łyżki śmietany 30%