Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Doradca Smaku V: Bakłażany z wędzonką, kaszą, bryndzą, odc. 35

Jesienią zapiekane dania to skarb! Są sycące, rozgrzewające, a w dodatku bardzo smaczne. Zapiekanki najczęściej kojarzą nam się z długą bagietką z dodatkiem żółtego sera i pieczarek, ale nic bardziej mylnego!

Jesienią zapiekane dania to skarb! Są sycące, rozgrzewające, a w dodatku bardzo smaczne. Zapiekanki najczęściej kojarzą nam się z długą bagietką z dodatkiem żółtego sera i pieczarek, ale nic bardziej mylnego! Można je przygotować też z sezonowych warzyw, pełnoziarnistego makaronu czy kaszy i ulubionego kawałka mięsa.

 

Składniki:
2 duże bakłażany
Mąka pszenna do panierowania
150 g zmielonego wędzonego boczku
200 g bryndzy owczej
Olej rzepakowy do smażenia

Farsz:
1 cebula
1 czerwona papryka
200 g pieczarek
150 g kaszy pęczak lekko podgotowanej
5 pomidorów
½ pęczka natki pietruszki
Kilka Oliwek zielonych Smak

Do smaku:
Cząber, Oregano, Bazylia, Sól morska, Pieprz kolorowy Prymat


Sposób przygotowania znajdziecie TUTAJ.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak