Gdy aura za oknem nie sprzyja, warto przygotować obiad, który będzie rozgrzewający i bardzo sycący. W dzisiejszym odcinku Andrzej Polan zaprezentował barszcz ukraiński.
Składniki:
2 kg buraków czerwonych
Włoszczyzna
3 kwaśne jabłka
2 łyżki octu spirytusowego
Szczypta cukru
1 papryka czerwona
1 marchewka
1 korzeń pietruszki
1 seler naciowy
200 g kapusty kwaszonej
150 g fasolki szparagowej
Olej rzepakowy do smażenia
150 ml śmietany 18% do ubicia (schłodzonej)
Pęczek szczypiorku
Chrzan śmietankowy Smak
Do smaku:
Liść laurowy Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
Majeranek otarty Prymat
Cząber Prymat
Sól morska Prymat
Pieprz kolorowy Prymat
Po przepis zapraszam TUTAJ.