Boczniaki można przygotowywać na wiele sposób. Jestem ciekawy czy jedliście już sakiewki z bocznikami? Jeśli nie, to koniecznie spróbujcie tych w wersji Andrzeja Polana. Boczniki smażone z selerem to kompozycja smakowa, która na pewno przypadnie do gustu wszystkim wielbicielom grzybów.
Składniki:
200 g świeżych boczniaków,
1 pęczek szczypiorku,
1 seler,
1 opakowanie papieru ryżowego (4 arkusze),
Olej sezamowo-rzepakowy,
1 szalotka,
1 cebula dymka (biała część),
50 ml ciemnego sosu sojowego,
3 łyżeczki octu jabłkowego,
Do smaku: Kminek mielony, Kolendra cała, Imbir mielony, Sól morska, Pieprz czarny Prymat,
Do dekoracji: świeża kolendra.
Po sposób przygotowania krok po kroku zapraszam TUTAJ!