Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Doradca Smaku V: Grzyby leśne z pęczakiem i sadzonym jajkiem, odc. 13

Wbrew pozorom inspiracją na obiad wcale nie musi być mięso. Myśląc o kolejnym posiłku warto wziąć pod uwagę kaszę, która po latach wraca do łask i obok ziemniaków, makaronu czy ryżu, staje się regularnym dodatkiem do naszych dań.

Wbrew pozorom inspiracją na obiad wcale nie musi być mięso. Myśląc o kolejnym posiłku warto wziąć pod uwagę kaszę, która po latach wraca do łask i obok ziemniaków, makaronu czy ryżu, staje się regularnym dodatkiem do naszych dań. Dzięki niemałej zawartości skrobi posiada wysoką wartość odżywczą i idealnie nadaje się nie tylko na uzupełnienie potrawy, ale też na wystąpienie w roli głównej. 

Składniki:
250 g surowej kaszy pęczak
1 pęczek świeżej włoszczyzny
1 kostka Rosołu z kury Kucharek
1 cebula
200 g kurek (lub innych grzybów świeżych lub mrożonych)
2 łyżki Szczawiu siekanego Smak
2 garście szpinaku baby
100 g serka mascarpone
100 g startego sera dojrzewającego (np. bursztyn)
3 łyżki masła
2 jajka
Olej rzepakowy do smażenia

Do smaku: Cząber, Liść lubczyku, Pieprz czarny, Sól morska Prymat

Sposób przygotowania znajdziecie TUTAJ.

 

 

 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak