Nieubłaganie zbliża się jesień, a wraz z nią sezon na zupy. W ostatnim czasie ogromną popularnością cieszą się kremy – kiedyś kojarzone z jedzeniem dla dzieci, dziś podbijają świat gastronomii. Trudno już znaleźć restaurację czy bar, który w swoim menu nie serwuje pierwszego dania w postaci sycącego kremu.
Składniki:
Pęczek włoszczyzny
Rosół z kury Kucharek
1 cebula
2 łyżki masła klarowanego
550 g Przecieru ogórkowego Smak
3-4 łyżki serka mascarpone
200 ml śmietany 30%
320 g wędzonego dorsza
Purée z jabłek:
2-3 jabłka
2 łyżki masła klarowanego
Purée z ziemniaków:
3-4 ugotowane ziemniaki
1 łyżka masła klarowanego
Do smaku:
Ziele angielskie całe, Kminek mielony, Sól morska, Pieprz czarny Prymat
Sposób przygotowania znajdziecie TUTAJ.