Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Doradca Smaku V: Krem z kwaszonego ogórka z purée jabłkowym, odc. 8

Nieubłaganie zbliża się jesień, a wraz z nią sezon na zupy. W ostatnim czasie ogromną popularnością cieszą się kremy – kiedyś kojarzone z jedzeniem dla dzieci, dziś podbijają świat gastronomii.

Nieubłaganie zbliża się jesień, a wraz z nią sezon na zupy. W ostatnim czasie ogromną popularnością cieszą się kremy – kiedyś kojarzone z jedzeniem dla dzieci, dziś podbijają świat gastronomii. Trudno już znaleźć restaurację czy bar, który w swoim menu nie serwuje pierwszego dania w postaci sycącego kremu. 

 

Składniki:
Pęczek włoszczyzny
Rosół z kury Kucharek
1 cebula
2 łyżki masła klarowanego
550 g Przecieru ogórkowego Smak
3-4 łyżki serka mascarpone
200 ml śmietany 30%
320 g wędzonego dorsza

Purée z jabłek:
2-3 jabłka
2 łyżki masła klarowanego

Purée z ziemniaków:
3-4 ugotowane ziemniaki
1 łyżka masła klarowanego

Do smaku:
Ziele angielskie całe, Kminek mielony, Sól morska, Pieprz czarny Prymat

Sposób przygotowania znajdziecie TUTAJ.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak