Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Doradca Smaku V: Kurczak z kaszą i smażonym ananasem, odc. 32

Czy możliwe jest odczarowanie piersi z kurczaka tak, aby przestały być nudne? To zadanie postawił przed sobą Andrzej Polan, który pokusił się o przygotowanie aromatycznych filetów w towarzystwie smażonego ananasa i kaszy z awokado.

Czy możliwe jest odczarowanie piersi z kurczaka tak, aby przestały być nudne? To zadanie postawił przed sobą Andrzej Polan, który pokusił się o przygotowanie aromatycznych filetów w towarzystwie smażonego ananasa i kaszy z awokado. Według kucharza to właśnie nietypowe dodatki pozwalają przełamać monotonny smak drobiu. 

 

Składniki:
2 piersi z kurczaka
1 ananas
1 dojrzałe awokado
1 szklanka ugotowanej drobnej kaszy jęczmiennej
Sok z ½ cytryny
1 łyżka miodu wielokwiatowego
2 łyżki jogurtu typu greckiego
Olej pistacjowo-rzepakowy
Olej rzepakowy

Do smaku: Przyprawa do kurczaka i dań z drobiu, Papryka ostra mielona, Kolendra cała, Sól morska Prymat

Do dekoracji: kilka liści roszponki

Sposób przygotowania znajdziecie TUTAJ.

kamcis 08.11.2016 15:25
Danie szybkie i pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak