Prezentowany przepis w tym odcinku spodoba się wszystkim, którzy lubią łączyć różne smaki. Polędwiczka wieprzowa to mięso delikatne i soczyste, a z dobrze dobranymi dodatkami smakuje rewelacyjnie. Poznajcie pomysł Andrzeja Polana na ciekawe i bardzo smaczne przyrządzenie mięsa!
Składniki:
2 polędwiczki wieprzowe
2 garści szpinaku baby
3 świeże zielone ogórki
2 łyżeczki żelatyny
2 łyżki miodu wielokwiatowego
Ocet jabłkowy
1 cytryna
250 g jeżyn (mrożonych lub świeżych)
Musztarda sarepska Prymat
Olej rzepakowy
1 łyżka masła klarowanego
Do smaku: Owoc jałowca cały, Tymianek, Rozmaryn, Gałka muszkatołowa mielona, Pieprz czarny, Sól morska Prymat
Przepis znajdziecie TUTAJ.