Takie danie można skwitować jako małe kuleczki pełne pyszności w środku! Andrzej Polan zdradza swój pomysł na pulpety, wewnątrz których znajduje się doskonała kompozycja szpinaku, sera i pomidorów.
Składniki:
1 bagietka
Pęczek natki pietruszki
Olej rzepakowy do smażenia
Pulpety:
500 g mięsa mielonego wieprzowego
500 g mięsa mielonego wołowego
2 jajka
2-3 łyżki Bułki tartej Prymat
1 cebula szalotka
150 g szpinaku
300 g sera ricotta
Sos:
1 cebula
1 kg pomidorów polskich (z gałązką)
2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki Kaparów Smak
Do smaku:
Sól morska, Pieprz czarny, Cząber, Gałka muszkatałowa, Natka pietruszki suszona oraz Przyprawa do mięsa mielonego Prymat
Sposób przygotowania krok po kroku znajdziecie TUTAJ.