Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Doradca Smaku V: Ryba w śmietanie z chrzanem i grzybami, odc. 29

Delikatna i aromatyczna - taka właśnie jest ryba w wykonaniu Andrzeja Polana. Tym razem towarzyszą jej typowo polskie dodatki: świeże borowiki oraz tarty chrzan. https://www.youtube.com/watch?v=zDzy1PrJd-s

Delikatna i aromatyczna - taka właśnie jest ryba w wykonaniu Andrzeja Polana. Tym razem towarzyszą jej typowo polskie dodatki: świeże borowiki oraz tarty chrzan. Jestem pewny, że pieczony dorsz zachwyci miłośników tradycyjnego smaku i już wkrótce pojawi się na Waszych stołach. 

 

Składniki
1 kg filetu z dorsza (4 kawałki bez skóry)
3 cebule szalotki
6 łyżek masła klarowanego
200 g borowików (świeże lub mrożone)
Musztarda francuska Prymat
Chrzan tarty Smak
500 ml śmietany 30%
250 g szpinaku baby
½ pęczka szczypiorku

Do smaku: Tymianek, Przyprawa do ryb, Sól morska, Pieprz biały mielony Prymat

Sposób przygotowania znajdziecie TUTAJ.

 

 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak