To bez wątpienia jedna z ulubionych potraw Polaków. Od wieków zajadamy się żeberkami i przyrządzamy je na setki sposobów. Chociaż ostatnio straciły na popularności na rzecz niskokalorycznych dań, to warto o nich pamiętać i od czasu do czasu pozwolić sobie na kruche żeberka w ulubionym sosie.
Składniki:
1 kg żeberek wieprzowych
200 ml ketchupu
2 łyżki cukru trzcinowego
200 ml soku jabłkowego
3 cebule cukrowe
4 plastry sera żółtego bez dziur (np. edamski)
4 jajka
Bułka tarta Prymat do panierowania
Mąka pszenna do panierowania
Pęczek natki pietruszki
Olej rzepakowy
Do smaku:
Przyprawa do wieprzowiny, Gorczyca biała cała, Kminek mielony, Sól morska, Pieprz czarny Prymat
Sposób przygotowania znajdziecie TUTAJ.