Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Doradca Smaku V: Zrazy z grzybami i śliwkami, odc. 39

Wiem, że jesteście prawdziwymi fanami faszerowanego mięsa. Dlatego specjalnie dla Was Andrzej Polan przygotował zrazy wołowe z borowikami i knedlami. Jestem pewien, że to zaskakujące połączenie na pewno przypadnie Wam do gustu.

Wiem, że jesteście prawdziwymi fanami faszerowanego mięsa. Dlatego specjalnie dla Was Andrzej Polan przygotował zrazy wołowe z borowikami i knedlami. Jestem pewien, że to zaskakujące połączenie na pewno przypadnie Wam do gustu.  

 

Składniki:

600 g wołowiny zrazowej,
12 plastrów wędzonej słoniny (lub boczku),
1 cebula,
150 g borowików,
1 korzeń pietruszki,
100 g świeżego szpinaku,
Musztarda francuska Prymat,
Pęczek natki pietruszki,
Pęczek młodej włoszczyzny,
Rosół warzywny Kucharek,
500 g ugotowanych ziemniaków,
1 jajko,
3 łyżki mąki pszennej,
16 śliwek węgierek,
do smaku: Sól morska, Pieprz czarny, Kminek mielony, Cząber, Przyprawa do wołowiny, olej rzepakowy.

 

Przepis znajdziesz TUTAJ.

Jacek Durmaj 07.01.2017 15:47
Myślę że wołowina (taka jak podana w przepisie)zawinięta w folię po 20 minutach w temperaturze 220 stopni nigdy nie będzie zapieczona. Jak miałbym takiego doradcę finansowego to bym dawno zbankrutował.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak