Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Doradca Smaku VI: Dorsz z warzywami w maślance i plackami rosti, odc. 23

Andrzej Polan uwielbia zmieniać zwykłe przepisy tak, aby powstało z nich coś wyjątkowego. Dorsz z warzywami to dla miłośników ryb klasyka, ale co powiecie na usmażenie ryby na pergaminie i dodanie do przepisu maślanki?

Andrzej Polan uwielbia zmieniać zwykłe przepisy tak, aby powstało z nich coś wyjątkowego. Dorsz z warzywami to dla miłośników ryb klasyka, ale co powiecie na usmażenie ryby na pergaminie i dodanie do przepisu maślanki?

Składniki:

400 g filetu z dorsza
4 ziemniaki 
100 g sera żółtego gouda 
1 l wody
300 g fasolki szparagowej 
100 g groszku zielonego 
300 ml maślanki 
100 ml śmietany 18% 
1 łyżka octu winnego
150 ml oleju rzepakowego
Kilka gałązek świeżego koperku
1 łyżka cukru
Do smaku: Cząber, Majeranek, Gałka muszkatołowa cała, Pieprz cytrynowy, Pieprz czarny mielony, Sól morska Prymat.

 

Sposób przygotowania potrawy znajdziecie TUTAJ.

 

 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak