Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Doradca Smaku VI: Gołąbki z dorsza z pieczonymi winogronami, odc. 2

Jak wyglądają gołąbki, które najczęściej przygotowujemy we własnych domach? Bez wątpienia są pełne pysznego, dobrze doprawionego farszu z ryżu i mielonego mięsa.

Jak wyglądają gołąbki, które najczęściej przygotowujemy we własnych domach? Bez wątpienia są pełne pysznego, dobrze doprawionego farszu z ryżu i mielonego mięsa. Jednak tym razem Andrzej Polan postanowił przełamać klasyczną, znaną powszechnie recepturę i proponuje nam oryginalne gołąbki z... dorsza. 

Składniki:

2 duże główki sałaty rzymskiej (ok. 8-10 dużych liści)
800 g zmielonego filetu z dorsza               
2 łyżki majonezu
2 łyżki Bułki tartej Prymat
1 pęczek szczypiorku        
1 pęczek koperku
500 ml Rosołu warzywnego Kucharek
3 łyżki Chrzanu tartego Smak          
240 ml śmietany 18%
50 g sera żółtego
Po 300 g winogron zielonych i czerwonych        
2 łyżki miodu
Olej rzepakowy

Do smaku: Sól morska, Pieprz czarny, Pieprz biały mielony, Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat, cukier

Sposób przygotowania potrawy znajdziecie TUTAJ.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak