Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Doradca Smaku VI: Królik z babeczkami z purée ziemniaczano-musztardowym, odc. 24

Mięso z królika jest bardzo delikatne i subtelne, dlatego najczęściej przygotowujemy je na wyjątkowe okazje. Dodatkowo możemy je jeść na diecie, bo ma niską zawartość tłuszczu. Królika dusimy w winie i serwujemy z pięknie wyglądającymi babeczkami.

Mięso z królika jest bardzo delikatne i subtelne, dlatego najczęściej przygotowujemy je na wyjątkowe okazje. Dodatkowo możemy je jeść na diecie, bo ma niską zawartość tłuszczu. Królika dusimy w winie i serwujemy z pięknie wyglądającymi babeczkami. To prawdziwy rarytas na naszym stole!

 

 

Składniki:
4 skoki z królika 
1/2 l białego półwytrawnego wina
50 g mąki pszennej 
300 g boczku wędzonego surowego w plastrach
1 duża cebula (lub 2 małe) 
3 duże pieczarki portobello  
12 małych pieczarek
500 ml passaty pomidorowej
50 ml oleju rzepakowego
100 g masła klarowanego    
1 kg ziemniaków 
200 ml mleka 2%
2 łyżki Musztardy francuskiej Prymat
50 g sera dojrzewającego 
125 g sera mozzarella 
Szczypiorek 
50 g masła 
50 g Bułki tartej Prymat
5 Liści laurowych Prymat
Kilka gałązek koperku
Do smaku: Sól morska, Sól ziołowa, Pieprz kolorowy, Rozmaryn, Gałka muszkatołowa cała Prymat

 

 

Sposób przygotowania potrawy znajdziecie TUTAJ.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak