Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Doradca Smaku VI: Makaron z burakiem, kapustą i kindziukiem, odc. 19

Buraki albo czerwoną kapustę najczęściej podajemy jako dodatek do klasycznego polskiego obiadu, czyli mięsa i ziemniaków.

Buraki albo czerwoną kapustę najczęściej podajemy jako dodatek do klasycznego polskiego obiadu, czyli mięsa i ziemniaków. Kolejny raz Andrzej Polan postanowił nas zaskoczyć i skomponował zupełnie nowe danie ze składnikami, których wcześniej nigdy nie widywaliśmy na jednym talerzu. 

Składniki:
1 opakowanie makaronu świderki
4 podłużne buraki (lub okrągłe)
100 g kindziuka w plastrach
1 cebula
¼ główki kapusty czerwonej
100 g sera dojrzewającego
Sok z ½ cytryny
Olej do smażenia

Do smaku: Koperek suszony, Kminek cały, Pieprz czarny mielony, Sól morska Prymat

 

Sposób przygotowania potrawy znajdziecie TUTAJ.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak