Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Doradca Smaku VI: Sernik na zimno z karmelizowaną porzeczką , odc. 26

Królujący na stołach podczas świąt, imienin, bankietów, małych i dużych uroczystości, sernik na zimo wcale nie musi być skomplikowany.

Królujący na stołach podczas świąt, imienin, bankietów, małych i dużych uroczystości, sernik na zimo wcale nie musi być skomplikowany. Oto dowód – sernik wg przepisu Andrzeja Polana jest nie tylko szybki w przygotowaniu, pyszny, ale także świetnie wygląda.

Składniki:
Masa:
400 g serka naturalnego homogenizowanego
250 g białej czekolady
1 Laska wanilii Prymat

Dachówka z migdałami:
50 g drobnego cukru
25 g masła
25 g mąki        
1 białko                                      
40 g płatków migdałowych
Do smaku: Sól morska drobnoziarnista, Cynamon mielony Prymat

Karmelizowana porzeczka:
400 g  czarnej porzeczki     
150 g drobnego cukru                
Do smaku: Chili pieprz cayenne Prymat

 

Sposób przygotowania potrawy znajdziecie TUTAJ.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak